Liefde voor muziek start petitie voor behoud van livemuziek in Nederland

De Nederlandse muziekindustrie vraagt je aandacht!

De popmuziek krijgt grote klappen in tijden van de coronacrisis. Langzaam gaan bijvoorbeeld weer bioscopen en restaurants open, maar concertzalen en festivalweides blijven voorlopig dicht. De Nederlandse muziekindustrie vraagt daarom je aandacht!

Vanwege de coronacrisis stopte op 12 maart dit jaar de livemuziek even onverwachts als abrupt. Er komen steeds meer versoepelingen, maar de livemuziekindustrie is één van de laatste branches die dit jaar weer op gang mag komen. Hierdoor hebben veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers daardoor geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en enorm veel knowhow dreigen verloren te gaan. 

Economie en welzijn van het land

Bij livemuziek kan niet alleen gedacht worden aan de artiest op het podium, want er komt een heel team bij kijken. Denk aan boekingskantoren; evenementenorganisatoren; backliners; (tour)managers; programmeurs; poppodia en festivals; geluids- en licht technici; zaalbeheerders, podiumbouwers; cateraars; beveiligers; merchandisers; (tent- en bus)verhuurders; marketeers; promotie- en mediaspecialisten; fotografen; muziekmedia; detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen. Samen leveren deze muziekindustrie een belangrijke bijdrage aan de economie en het welzijn van het land. 

Met de handtekeningen gaat Liefde Voor Muziek naar Den Haag om de politiek de massale liefde voor de livemuziek in persoon te overhandigen.

Wil je meedoen? Onderteken hier de petitie

Foto omslag: Liefde voor muziek

STER Advertentie
STER Advertentie