Het origineel van 'One Step Beyond' van Madness

Stenders Originals Alfabet

Sommige artiesten laten zich inspireren door liefde en verlies en sommige artiesten laten zich inspireren door... andere artiesten. Rob Stenders bespreekt die laatste gevallen in zijn podcast Originals Alfabet.

In aflevering O vertelt hij over volgens hem 'een van de mooiste platen ooit gemaakt', namelijk 'One Step Beyond' van Madness. Wat blijkt? Madness bedacht dat geniale intro helemaal niet zelf. Benieuwd waar ze hun inspiratie vandaan hebben gehaald? Grijp deze gelegenheid, ga er eens lekker voor zitten en luister naar de aflevering over Madness, maar ook over Pavarotti en Blur.

Originals Alfabet

Luister hieronder naar aflevering 'O' van Rob Stenders' podcast Originals Alfabet. In de aflevering verklapt Rob ook waar het origineel van Pavarotti's 'O Sole Mio' vandaan komt. Én meer!

Originals Alfabet - O


Woord voor woord overgenomen

Ook Robbie Williams heeft hier een handje van. Hij heeft 'She's The One' woord voor woord overgenomen van de band World Party. Hij scoort een grote hit met zijn versie. De zanger van World Party reageerde hier later op zijn website op deze manier op: "Robbie Williams heeft mijn varken gestolen en vermoord, maar heeft me genoeg bacon gegeven om vier jaar van te leven."

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Originals Alfabet

In het Originals Alfabet neemt Rob Stenders je mee in de wereld van het muzikale leen- en jatwerk. Beroemde nummers die een onbekende oorsprong blijken te hebben en onbekende nummers die beroemd werden dankzij het betere sample werk. Van 'All Along The Watchtower' tot 'Zet een Kaars Voor Je Raam Vannacht', het komt allemaal voorbij. Check hieronder alvast drie afleveringen. De rest van het alfabet vind je hier.

Originals Alfabet - A (All Along The Watchtower / Allways On My Mind /Alone Again (Naturally))


Originals Alfabet - B (Bad Case Of Loving You / The Best / Banjo Song)


Originals Alfabet - C (California Dreaming / Can We Still Be Friends / Candyman / Chase The Devil)


Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie