De Nationale Zaadlozing wordt vervolgd!

red de bij met De Staat van Stasse

Na het grote succes van vorig jaar, gaat De Staat van Stasse dit jaar voor nog meer zaad. Waar zij vorig jaar nog vanuit een klein zaadbusje probeerden om alle uithoeken van Nederland te bereiken pakken zij dit nu veel grootser aan. En dit is hard nodig!

Het gaat namelijk slecht met de bij en dat is ook voor Staatslieden een kwalijke zaak. Deze lieve bij is namelijk enorm belangrijk voor de bestuiving van een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder bijen geen aardbeien bijvoorbeeld. Dat het zo slecht gaat is voor een groot deel te wijten aan het gebrek aan bloemen. En zonder zaad geen bloemen!

Zaadbal

Van 20 tot en met 23 april zal De Staat van Stasse zich daarom weer volledig storten op De Nationale Zaadlozing. Deze dagen staat de Staat volledig in het teken van alles wat met zaad, bloemen en bijtjes te maken heeft. Als hoogtepunt zal er zelfs een heus Zaadbal plaatsvinden, in de Vorstin in Hilversum op 23 april. 

Petitie

Heel het land bevruchten, dat kunnen wij natuurlijk niet alleen. Daarom is het mogelijk om via nporadio2.nl/zaad jouw gratis zaad aan te vragen, zodat je zelf ook een stukje land kunt bevruchten. Ook kun je hier de petitie tekenen van De Staat van Stasse. Wanneer je hiervoor tekent, ben je het met De Staat van Stasse eens dat de bijen een beschermde status verdienen. DE STAAT VAN STASSE

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag t/m donderdag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2. 

Foto omslag: screenshot

STER Advertentie
STER Advertentie