Programma

Dua Lipa komt in april met opvolger debuutalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Dua Lipa komt in april met opvolger debuutalbum

Dua Lipa brengt op 3 april haar nieuwe album Future Nostalgia uit. Dat heeft de zangeres bekendgemaakt op Instagram.

Future Nostalgia is de opvolger van haar debuutalbum Dua Lipa dat in 2017 uitkwam. Met hits als 'New Rules', 'Be The One' en 'Homesick' betekende die plaat Lipa's grote doorbraak. De twee laatstgenoemde nummers stonden dit jaar opnieuw in de Top 2000.

Uit comfortzone gestapt

De 24-jarige Dua Lipa bracht in november 2019 de eerste single 'Don't Start Now' en titeltrack 'Future Nostalgia' uit. Hierop hoorden we een vertrouwde, maar herboren versie van de Britse popster. "Ik wilde met dit album uit m'n comfortzone stappen. Ik wilde mezelf uitdagen om muziek te maken die aansloot bij mijn favoriete popklassiekers, terwijl het nog steeds fris en uniek voelde", vertelt ze erover in een persbericht. De zangeres liet zich inspireren door namen als Gwen Stefani, Madonna en OutKast.

Dua Lipa wil op haar nieuwe album laten horen dat ze volwassener is, maar wel zonder de hitgevoelige popsound te verliezen. Haar nieuwe geluid ontstond tijdens het touren met haar band. "Ik wilde dat Future Nostalgia veel meer een live-element had, maar gemengd met moderne elektronische producties", aldus de zangeres. "Ik herinner me dat ik op weg was naar een radioprogramma in Las Vegas en nadacht over de richting voor dit nieuwe album. Ik besefte dat ik iets wilde maken dat nostalgisch was, maar ook fris en futuristisch."

Dua Lipa staat op 7 mei in de Ziggo Dome met haar Future Nostalgia Tour.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie