De Derde Kamer met Kees van der Staaij, lachgasverbod en kinderopvangtoeslag

podcast van Wouter van der Goes en Lars Geerts

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

In de laatste aflevering van dit seizoen bespreken Wouter en Lars het aangekondigde lachgasverbod van het kabinet. Staatssecretaris Blokhuis kondigde afgelopen week aan om lachgas onder de opiumwet te willen plaatsen, in plaats van de warenwet. Wordt het gebruik van lachgas nu vergelijkbaar met het gebruik van wiet? Lars en Wouter bespreken het uitgebreid. Één ding is zeker: eerst moet de Tweede Kamer dit besluit nog goedkeuren, want misschien is hier wel helemaal geen meerderheid voor. 

Kinderopvangtoeslag

Verder bespreken ze het debat rondom kinderopvangtoeslag. Wat is hier allemaal aan de hand? Afgelopen week vond dit debat plaats en de emoties op de publieke tribune liepen hoog op. Een grote groep ouders is aangemerkt als fraudeur door de belastingdienst, wegens het ontvangen van te veel kinderopvangtoeslag. Nu moeten zij een enorme som geld terugbetalen, wat leidt tot gigantische problemen. Hoe gaat Den Haag dit oplossen?

Diepvriesmuizen

Deze week heeft Wouter een werkbezoek aan Kees van der Staaij. Ze hebben het over zijn hobby’s en diepvriesmuizen geven aan zijn slang Sperrie. Verder hebben ze het over het feit dat steeds minder mensen geloven in God. Dit ziet Kees van der Staaij toch echt wat rooskleuriger, hij gelooft dat het aantal gelovigen wel weer toe zal nemen, zoals dit over de hele geschiedenis is gebeurd. Een echte optimist?

Je hoort het in een nieuwe aflevering van De Derde Kamer: 

De Derde Kamer met Kees van der Staaij, lachgasverbod en kinderopvangtoeslag


HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal. 

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie