Pet Shop Boys kondigen nieuw album en tour aan

Hotspot komt volgend jaar uit

Het Britse duo kondigt de komst van het nieuwe album Hotspot aan. Daarbij komen ze volgend jaar naar Nederland voor een show.

Op 24 januari 2020 wordt het langverwachte album uitgebracht. Het is de afsluiter van een triologie en daarmee de opvolger van album Electric, dat uitkwam in 2013 en Super, dat uitkwam in 2016. Hotspot werd grotendeels geschreven en opgenomen in Berlijn en Los Angeles. Het album telt tien nummers, waaronder de eerder uitgebrachte samenwerking 'Dreamland' met Years & Years en nieuwe track 'Burning The Heather'. 

Pet Shop Boys over het nieuwe album: "We hebben veel van onze muziek van de afgelopen tien jaar in Berlijn geschreven." De band nam het album op in de legendarische Hansa studio's waar eerder artiesten als David Bowie, Iggy Pop en R.E.M muziek hebben opgenomen.

Dreamworld: The Greatest Hits Live

Daarbij is er ook een nieuwe tour aangekondigd. De band speelt diverse shows in Europa en het Verenigd Koninkrijk onder de naam Dreamworld: The Greatest Hits Live-tour. Het duo geeft op woensdag 6 mei een show in AFAS Live in Amsterdam.

'Burning The Heather'

Naast 'Dreamland' brengen Pet Shop Boys nog meer geluid van de nieuwe plaat uit. 'Burning The Heather' is een samenwerking met Britse gitarist Bernard Butler, die onder andere bekend is van band The Verve.

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

STER Advertentie
STER Advertentie