Ennio Morricone brengt film Once Upon A Time In The West tot leven

Live-optreden uit 2002

Op 10 november is de Italiaanse componist Ennio Morricone jarig! Hij schreef onder andere de soundtrack voor Once Upon A Time In The West.

Filmmuziek

Met meer dan 500 filmstukken en nog zeker 100 andere klassieke stukken op zijn naam kunnen we hem eigenlijk niet meer over het hoofd zien: de getalenteerde componist Ennio Morricone. Het nummer 'Once Upon A Time In The West' draagt dezelfde naam als de film uit 1968, geregisseerd door Sergio Leone. 

Beluister hieronder het nummer: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Klassieker

Zowel de film als het nummer zijn inmiddels echte klassiekers. In de Top 40 bereikt 'Once Upon A Time In The West' zelfs nummer 25. Sergio Leone wil graag dat de muziek klaar is voordat de opnames van de film beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Morricone zorgt voor de prachtige muziek. Zodra de opnames beginnen heeft Sergio het nummer en kunnen de acteurs alvast in de sferen van het wilde westen komen. Tijdens de opnames draait de muziek, zodat Sergio de snelheid van het beeld op de muziek kan aanpassen.

Hoe dat live klinkt? Dat hoor je hieronder.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.In de meest recente editie van de Top 2000 stond 'Once Upon A Time In The West' van Ennio Morricone op plaats 779.

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie