The Script pleit met nieuwe album voor meer zelfliefde

Sunsets & Full Moons

Twee jaar na de release van Freedom Child brengt de band een nieuw album uit. Sunsets & Full Moons is het zesde studioalbum van The Script.

In een interview met NU.nl vertelt gitarist Mark Sheehan dat de band merkt dat hun vrouwelijke fans vaak onzeker zijn. Het nieuwe album moet ze meer zelfwaardering geven. "Als mensen één dislike krijgen, dan doet dat al iets met hun eigenwaarde. Zelfs bij mijn eigen vrouw merk ik het, als ze zichzelf dik noemt. We willen mensen de boodschap meegeven: stop alsjeblieft met het haten van jezelf."

Heftige tijd 

De bandleden hebben zelf een heftige tijd achter de rug. Zanger Danny O'Donoghue verloor zijn moeder en onthult hoe zwaar dat jaar is geweest in een interview met Yorkshire Post. "Mijn moeder overleed, daar schreef ik een nummer over. Mijn vrienden waren er voor me, daar schreef ik een nummer over. Ik was van het padje af, daar schreef ik een nummer over. Ik kwam weer terug op mijn pad, daar schreef ik een nummer over." Het was one hell of a year, volgens de zanger.

Ook drummer Glen Power ging door een moeilijke periode toen hij zijn vader verloor. Deze gebeurtenissen hebben ze meegenomen op het nieuwe album, dat negen nieuwe nummers telt. Luister hieronder naar Sunsets & Full Moons. The Script staat op 20 en 21 maart 2020 in Ziggo Dome. 

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie