Originele demo Johnny Cash met Bob Dylan uitgebracht

Uit 1969

In tegenstelling tot het eindproduct is de demo van Johnny Cash's 'Wanted Man' een duet tussen Johnny Cash en Bob Dylan.

De demo zal verschijnen op een album gevuld met nummers die Bob Dylan ooit heeft opgenomen met Johnny Cash. Het verzamelalbum Travelin 'Thru, 1967–1969: The Bootleg Series Vol. 15 is vanaf 1 november te beluisteren.

Wanted Man

Voorafgaand aan het album is de demo van 'Wanted Man' uitgebracht. Bob Dylan schrijft de plaat voor Johnny Cash tijdens een Nashville-sessie in 1969. De twee mannen nemen samen een demo op, maar Johnny Cash brengt later toch een soloversie uit. In de demo is te horen hoe Cash even de mist ingaat, waarna zijn toenmalige vrouw June Carter Cash hem corrigeert. "Schatje, ik wil je gedachtegang niet onderbreken, maar je bent de melodie vergeten." Niet Johnny Cash, maar Bob Dylan was namelijk degene die de melodie van 'Wanted Man' heeft bedacht.

Luister hier de originele demo:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Johnny Cash staat met zeven nummers in de laatste editie van de Top 2000, waarvan de hoogste 'Hurt' (22) is.
Bob Dylan staat met ook met zeven nummers in de laatste editie van de Top 2000. Zijn hoogste plaat op de lijst is 'Hurricane' (160). 

Foto omslag: ANP


STER Advertentie
STER Advertentie