Tv-kok Ramon Brugman kookt veganistisch in Gijs 2.0

lees het recept

Ramon Brugman is in de studio en hij heeft veganistisch gekookt!

Marianne Thieme, de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren stapt op. Zij zet zich natuurlijk in voor dierenwelzijn en stimuleert ook vegetarisch of zelfs veganistisch eten. Daarom maakt tv-kok Ramon Brugman in de uitzending van Gijs 2.0 een gerecht met een veganistisch tintje. 



Mexicaanse gevulde avocado met tomatensalsa en krokante maïs

2 rijpe avocado’s
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
4 takjes koriander
1/2 limoen
Zout en peper
krokante maïs
Tortilla chips

Zwarte Bonen crème
1 blikje zwarte bonen
1 tomaat
1 jalapeno peper
4 takjes koriander
1 limoen
1/2 theel komijn
Zout en peper
Olijfolie

Snij de zaadlijsten uit de tomaten en snipper de ui en knoflook. Meng door elkaar. Voeg het sap van de limoen en een scheutje olijfolie toe. Hak de koriander en voeg deze met wat zout en peper toe. Snij de avocado’s door de midden en verwijder de pit. Snij de avocado los van de schil en snij hem iets in. Laat het vruchtvlees in de schil liggen. Hak de krokante maïs wat fijner.

Doe de bonen in een kom. Snij de tomaat, jalapeno peper en koriander wat fijner en pureer dit tot een gladde pasta. Voeg de komijn, limoensap zout, peper en olijfolie toe. Doe de puree in een spuitzak. Schep wat salsa op de avocado, spuit er bolletjes bonenpuree op. Bestrooi met krokante maïs en steek er wat tortilla chips in.

GIJS 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie