Marlijn Weerdenburg ontroert met 'Moed'

live tijdens 100 uur voor KWF

Ontroerend mooi: Marlijn Weerdenburg schreef 'Moed' voor haar vader die vier jaar geleden ziek werd.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.'Soms vind je de moed, pas echt als het moet'

"Anderhalf jaar geleden had ik een schrijfsessie met Bertolf voor mijn nieuwe album en toen hoorde ik in de auto onderweg naar Zwolle toe dat mijn vader weer een voorstadium had. Dit keer van huidkanker. En ik schrok daar enorm van en toen dacht ik: 'Of ik ga nu naar huis of ik ga nu naar Bertolf en samen iets maken'", aldus Marlijn. Ze kiest er uiteindelijk voor om toch door te rijden naar Zwolle en samen met Bertolf iets op nemen, maar ze had wel iets met hem afgesproken: "Ik wil geen zielig lied, maar ik wil een lied wat troost biedt en wat ons er allemaal aan doet denken dat tegenslagen die sterken ons. Die helpen ons om krachtiger te worden."

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.NPO Radio 2 steunt van maandag 2 t/m vrijdag 6 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie NPO Radio 2 – 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via deze donatiepagina.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie