Programma

Terugblik op rumoerige VMA’s met Beyoncé in 2009

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik op rumoerige VMA’s met Beyoncé in 2009

Beyoncé wordt op 4 september 38 jaar en zit niet stil!

Zo zong zij een aantal nummers in voor de Lion King en lanceerde daar direct een album bij. Het bleef niet bij deze plaat, want eerder dit jaar lanceerde ze al: Homecoming: The Live Album aansluitend op de concertfilm op Netflix over haar optreden op Coachella.

Ook in 2009 kende de zangeres grootse successen. Zo bracht ze eind 2008 een nieuw album uit met onder andere de kaskrakers 'If I Were a Boy' en 'Single Ladies' en ging ze hierna op haar I Am…Tour.

MTV VMA's tien jaar geleden

Op 13 september 2009 was de popdiva genomineerd voor een aantal prijzen tijdens de MTV VMA’s. Zij ging er uiteindelijk ook met vier naar huis. Namelijk: Video of the Year, Best Pop Video, Best Choreography en Best Editing. Helaas had bijna niemand het achteraf meer over het succes van Beyoncé, maar vooral over de welbekende actie van Kanye West.

Taylor Swift won de prijs voor Best Female Video. Zij kon amper beginnen met haar speech voordat Kanye West haar onderbrak. Hij wilde nog even kwijt dat hij vond dat Beyoncé één van de beste video’s allertijden had gemaakt. Dit zorgde voor een groot drama achter de schermen waar sinds kort weer nieuwe informatie over naar buiten is gebracht.

Ontroostbaar

Zo is het al bekend dat Swift ontroostbaar was, maar een paar producenten vertelden aan Billboard dat ook Queen B tranen met tuiten huilde uit medelijden met Taylor Swift. Zo zou ze hebben gezegd: “Ik wist niet dat dit ging gebeuren, ik vind het zo erg voor haar.” Ook zou Pink een flinke aanvaring met Kanye hebben gehad naar aanleiding van het incident.

Live performance

Door alle hectiek zou je bijna vergeten dat er ook gewoon opgetreden werd. De zangeres stal met een mash-up van 'Sweet Dreams' en 'Single Ladies' namelijk alsnog de show. Bekijk het optreden hieronder:

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x2yy0qz" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>

Top 2000

Al met al een slechte dag in het verder succesvolle jaar van Bey. Het lijkt haar verder niet tegengehouden te hebben aangezien ze de afgelopen tien jaar niet gestopt is met het scoren van hits. Ook is ze een vaste gast in de lijst van de Top 2000 en zijn er hardnekkige geruchten dat er weer een wereldtour aankomt in 2020.

​Bekijk hier het welbekende fragment van Kanye die inbreekt tijdens de speech van Taylor Swift:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afbeelding: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie