Rotterdam organiseert het Eurovisie Songfestival 2020

Ahoy Rotterdam is er klaar voor!

Het hoge woord is eruit: het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats in Rotterdam! Dat maakten NPO, NOS en AVROTROS zojuist bekend in een live-uitzending.

Rotterdam Ahoy is de locatie van de 65e editie van het festival. Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei vinden de halve finales plaats, met de grote finale op zaterdag 16 mei. Na een lek op de website van Eurovision, leek het al duidelijk te zijn dat Rotterdam het gaststad zou zijn. Nu is het dan eindelijk bevestigd; Rotterdam verwelkomt komend jaar met open armen het Eurovisie Songfestival.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Songfestival in Rotterdam Ahoy

Duncan Laurence bezorgde Nederland dit jaar voor het eerst in 44 jaar de overwinning op het Eurovisie Songfestival. Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020, verklaart de keuze voor Rotterdam als gaststad: “Met Rotterdam als gaststad voor het Eurovisie Songfestival kiezen we niet alleen voor een stad met een bijzonder verhaal en een onmiskenbare daadkracht. We kiezen daarmee ook voor Rotterdam Ahoy, wat ons betreft de meest geschikte locatie om drie state-of-the-art TV-shows te produceren voor ruim 180 miljoen kijkers.”

NPO is blij met de komst van het Eurovisie Songfestival naar Rotterdam: “Het is onze wens om een Eurovisie Songfestival te organiseren dat door heel Nederland wordt omarmd én waarmee we als Nederland een prachtig visitekaartje in Europa kunnen afgeven,” aldus Shula Rijxman, voorzitter raad van bestuur van de NPO. “We zijn blij dat we als publieke omroep nu écht samen met Rotterdam en Ahoy aan de slag kunnen om een uniek evenement te organiseren dat Nederland verbindt en inspireert. En als ondernemende en creatieve stad past Rotterdam daar perfect bij.”

Presentatoren

Wie het Eurovisie Songfestival gaat presenteren is nog niet bekend, maar er gaan behoorlijk wat geruchten in het rond. Eén van meest genoemde namen is presentatrice Dionne Stax. Frank en Wouter belden in Jan Willem Start Op met Songfestival-kenner Stefan. Hij sluit daarbij een samenwerking met de comerciële omroepen niet uit. Luister hieronder het hele gesprek terug.

Het EFS 2020 in Rotterdam?


Foto omslag: Eurovision

STER Advertentie
STER Advertentie