De leukste studio appjes van deze week

Wat zeggen onze luisteraars?

We krijgen elke dag heel veel appjes binnen via de NPO Radio 2 app. En lang niet allemaal krijgen ze de aandacht die ze verdienen, want het zijn er gewoon teveel! Een verzameling toppers van deze week.

Een psychedelisch verzoekje

Denise heeft een verzoekje voor Annemiekes A-Lijst, maar ze weet eigenlijk niet zo goed hoe het nummer nu ook alweer heette.

Waarschijnlijk bedoelde je ‘She’s a Rainbow’, Denise! Funfact: de stemmen op de achtergrond, dat zijn de rest van de Stones! Het nummer werd door het blad Rolling Stone (hoe kan het ook anders) gekozen in de Top 100 beste tracks van de band met een respectabele 42e plek. In 2018 stond het nummer op 699 in de Top 2000

Of de band bij de opnames echt, zoals Denise suggereert, de wet overtreden, dat is nooit bevestigd. Of ontkent. 

Lasadvies

Deze week werd bekend dat het dak van het AZ-stadion waarschijnlijk ingestort is door ‘falende lasverbindingen’. Dus toen Gijs een lasser in zijn rubriek Beat The Minute aan de lijn had, dacht hij er snel achter te kunnen komen hoe het dan zat met die slechte lasverbindingen.

Wat zijn falende lasverbindingen AZ stadion


Gelukkig hebben wij als radiozender experts uit alle werkvelden in onze studioapp, want Gijs snapte niet hoe dat nou fout kon gaan.

Dank Willem voor de uitleg, Gijs kon er bijna niet van slapen, maar toen hij dit bericht ‘las’ wel.

Scherpe luisteraars

Je kunt als dj beter niet iets verkeerd uitspreken, want dan stromen de appjes binnen met mensen die je uitleggen hoe het wél moet. En dat gaat natuurlijk dubbel op als het gaat om iemands naam.

Ja, anders klinkt het inderdaad als een lichte verkoudheid. Rob heeft ons plechtig beloofd voortaan elke naam juist uit te spreken. 

Een conducteur met een vraag

Gerrit is verbaasd dat mensen hem vaak op een onbeschofte manier benaderen en deelt dat met ons.

Dus, namens Gerrit, en ook namens ons: wees een beetje lief voor het NS personeel. We gaan er vanuit dat zij ook hun best doen om op tijd te vertrekken en te arriveren.

Waar vind ik die app?

Heb jij ook vragen, opmerkingen of moet je iets van het hart? Gebruik dan de NPO Radio 2-app om een berichtje te sturen naar onze dj’s en wie weet ontvang je wel een persoonlijk berichtje terug!

Heb je een iPhone? Download de app dan hier
Heb je een Android telefoon? Download de app dan hier.

Foto omslag: Omar Torres AFP

STER Advertentie
STER Advertentie