The Opposites verrassen Lowlands met onaangekondigde show

Verrassing!

The Opposites traden vorige week voor het eerst in vier jaar weer samen op. Dit weekend deden de mannen het nog een keer dunnetjes over tijdens een onaangekondigde show op Lowlands!

Vanaf 2005 hebben de podia en festivals in Nederland één garantie: boek The Opposites en een belachelijk groot feest is gegarandeerd. Het duo, bestaande uit Willy (Willem de Bruin) en Big2 (Twan van Steenhoven) kent hoogtepunt na hoogtepunt en bouwt in een paar jaar tijd een uitmuntende live-reputatie op. Met hits als 'Dom, Lomp & Famous', 'Broodje Bakpao' en 'Slapeloze Nachten' is geen festivalweide meer veilig voor de energie van de twee jonge rappers.

Slapeloze Nachten in Biddinghuizen

Het is dan ook niet gek dat het duo de kleine tenten al vrij snel is ontgroeid. Het Nederlandse festivalpubliek wil Willy en Big2’s Thunder en ook op Lowlands 2013 is dat niet anders. De oude Alpha-tent barst uit zijn voegen door het vele publiek dat op de show van de twee is afgekomen. ‘Licht Uit’, ‘Sukkel voor de Liefde’ en de klassieker ‘Me Nikes’ ontbreken niet op de setlist. En er is zelfs ruimte voor een cover van Doe Maar’s ‘Belle Hélène’. Natuurlijk komt ook nummer-1-hit ‘Slapeloze Nachten’ voorbij. De nummer 1664 uit de meest recente editie van de Top 2000 weet Biddinghuizen nog lang wakker te houden.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Eenmalige reünie smaakt naar meer

Vier jaar geleden komt er een einde aan The Opposites. Hoewel de relatie tussen de twee rappers enigszins bekoeld is na de breuk, blijven Big2 en Willy wel zelf aan de weg timmeren. Twan blijft muziek produceren, is te horen op samenwerkingen met andere artiesten en brengt in 2018 zijn album Van Staal uit. Willem stort zich op het acteren en komt eind vorig jaar met de donkere soloplaat Man In Nood, waarop hij onder meer spreekt over het uit elkaar gaan van The Opposites en de moeilijke tijd die voor hem volgde.

Vorige maand verscheen ineens het bericht over een reünie van het duo tijdens het festival Appelsap in Amsterdam. Die show maakte afgelopen week heel wat los onder de fans. Voor de Belgische Lowlands-tegenhanger Pukkelpop smaakte het naar meer en was het reden genoeg om het duo deze week nog naar België te halen voor een herhaling. 

Onaangekondigde show op Lowlands 2019

Ook in Nederland kwam de geruchtenmolen al snel op gang. Zouden The Opposites Amerikaanse rapper A$AP Rocky gaan vervangen op deze editie van Lowlands? Het leek erop van niet, want er stond alleen een solo-show van Willem op het affiche van Lowlands 2019. Toch worden een aantal geduldige festivalgangers beloond. In Sexyland, een plek waar je nooit weet wat voor optredens je kunt verwachten, komen de mannen zaterdagnacht om 01:00 uur het podium opzetten. De tent gaat helemaal los, zoals is te zien op onderstaande beelden: 

Om deze Instagram-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

THE OPPOSITES VOOR HET EERST IN TOP 2000

Vorig jaar stonden The Opposites voor het eerst in de Top 2000. De hit 'Slapeloze Nachten' uit 2013 eindigde op positie 1664.

Foto omslag: still YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie