Programma

Neil Young patenteert 'Pono'

  1. Nieuwschevron right
  2. Neil Young patenteert 'Pono'

Neil Young heeft een nieuw audioformaat ontwikkeld. Dat meldt Rolling Stone Magazine. Het formaat zorgt voor hoge resolutie en toch amper groter dan het huidige mp3

Pono

Het formaat gaat waarschijnlijk onder de naam ‘Pono’. Het is de bedoeling dat het de standaard wordt in digitale muziek en de opvolger van mp3. Het mp3 formaat heeft slechts vijf procent van de gegevens van de oorspronkelijke opname in zich.

Handelsmerken

Neil Young heeft volgens Rolling Stone zes handelsmerken aangevraagd. 'Online en fysieke winkeldiensten voor muziek en artistieke optredens; downloadbare muziek in hoge resolutie; optische media met muziek en film in hoge resolutie.' De aanvraag is gedaan namens Youngs label Vapor Record.

Mp3 doet geen recht

De muzikant gaf in januari al aan dat hij met Steve Jobs enige tijd werkte aan een nieuw formaat. De heren waren van mening dat de lage resolutie van een mp3 niet recht doet aan de muziek. De overleden topman van technologiereus Apple hiel Young ook aan potentiële uitgevers.

Revolutionair

In een persbericht staat over Pono dat het een ‘revolutionair nieuw muziekformaat dat de hoogste digitale resolutie mogelijk zal hebben: de geluidskwaliteit van studiokwaliteit die artiesten en producers hoorden toen ze de muziek opnamen'.

Ster advertentie
Ster advertentie