Wouter van der Goes maakt politiek toegankelijk in nieuwe podcast De Derde Kamer

vanaf september te beluisteren

In september komt Wouter van der Goes met de nieuwe podcast De Derde Kamer. Iedere week praat hij met NOS politiek verslaggever Lars Geerts over de perikelen in Den Haag.

De Ombudsman heeft recentelijk laten weten dat politiek versimpeld moet worden, zodat het begrijpelijk is voor iedereen. KRO-NCRV en NPO Radio 2 spelen hierop in met een nieuwe podcast ‘De Derde Kamer’.

Actuele, politieke onderwerpen

In de podcast praat Van der Goes met verslaggever Lars Geerts over actuele, politieke onderwerpen op zo’n manier dat iedereen eindelijk snapt wat er in politiek Den Haag gebeurt. Zoals: ‘’Welke gevolgen heeft het klimaatakkoord voor mensen met een dieselauto? Wat merken wij van de Brexit? Waarom is er in de ene stad wel een vuurwerkverbod en in de andere stad niet?’’ Daarnaast staat wekelijks een kamerlid of minister centraal. Luisteraars kunnen elke week vragen insturen, die ze aan deze persoon willen stellen. Zo leren we onze Kamerleden en regering beter kennen.

Duidelijkheid

De Ombudsman heeft als belangrijkste verbeterpunt om politiek voor veel mensen te versimpelen, dus begrijpelijke taal en eenvoudige procedures. Dat is precies wat ‘De Derde Kamer’ gaat doen. Deze podcast laat horen dat politiek niet elitair is, maar iets is dat iedereen aangaat. Wouter van der Goes: “Ik vind politiek leuk. Maar kom op, het is soms niet te volgen. Het is een tijd waarin politiek steeds meer lijkt te draaien om oneliners en waarin politici lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Niet iedereen weet precies waar het over gaat, maar iedereen heeft er wél een mening over. Maar wat betekent het politieke nieuws eigenlijk echt voor de luisteraar? Dat zoek ik uit. Die steen komt boven!”

De Derde Kamer is vanaf september te beluisteren via de NPO Radio 2 app, iTunes, Stitcher of www.nporadio2.nl/podcasts. Om dit Facebook-bericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie