Programma

Beyonce brengt The Lion King-album uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Beyonce brengt The Lion King-album uit

Dinsdagnacht heeft Beyoncé het nummer 'Spirit' uitgebracht speciaal voor de film The Lion King. Het blijft echter niet bij één nummer...

Het was natuurlijk al een tijdje bekend dat de zangeres de stem vertolkt van leeuwin Nala in de nieuwe film The Lion King. Nu blijkt dat ze haar stem nog vaker gaat inzetten voor de Disneyproductie. Ze komt namelijk met een heel nieuw album genaamd The Lion King: The Gift.

'Een nieuwe manier van verhalen vertellen'

Disney heeft aangegeven dat de plaat voornamelijk een ode zal zijn aan Afrika. Beyoncé legt uit: "Dit is een nieuwe manier van verhalen vertellen. Ik wilde meer doen dan alleen een verzameling nummers vinden die hun inspiratie vonden in de film. Het is een mix van genres en samenwerkingen die niet één sound laten horen. Het heeft invloeden van R&B en pop tot hiphop en Afro Beat." De zangeres vindt het belangrijk dat het album authenticiteit en ziel uitstraalt. "Het was belangrijk dat de muziek niet alleen gebracht werd door de interessantste en meest getalenteerde artiesten, maar ook geproduceerd werd door de beste Afrikaanse producenten", aldus Queen Bey.

Het nieuwe album wordt op 19 juli verwacht. Het eerste nummer 'Spirit' is al met de wereld gedeeld en is geschreven door Beyoncé, Ilya Salmanzadeh en Timothy McKenzie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie