Podcast: Psychocandy

met Lotje IJzermans

Lotje IJzermans keert na 25 jaar terug als dj. Ze is namelijk te horen in de nieuwe wekelijkse 3voor12-podcast Psychocandy.

In de podcast zal een breed scala van eigentijdse bands en artiesten voorbijkomen. Daarnaast wordt er ook teruggeblikt naar invloedrijke muziek uit het verleden. Onder meer verhalen én legendarische opnamen uit het VPRO-archief.

Muzikale invloed

Wekelijks zal Lotje IJzermans, bekend als dj van de VPRO-radioprogramma's Nozems A Go Go en Villa 65, een muzikant(e) te gast hebben die vertelt over zijn of haar muzikale invloed. In aflevering één zal Jasja Offermans van de band Indian Askin aanschuiven. In aflevering twee is het de beurt aan DJ Mason en in de derde aflevering zal singer-songwriter Tim Knol plaatsnemen naast Lotje. De titel van de podcast verwijst naar het gelijknamige album van The Jesus and Mary Chain, met daarop VPRO’s allereerste Song van het Jaar, ‘Just Like Honey’ (1985). 

Lotje IJzermans: “In 1996 maakte ik voor de laatste keer rock ‘n’ roll radio. In de jaren daarna heb ik tal van andere dingen gedaan, maar de liefde voor muziek verdween nooit. Ik bleef alles bijhouden. Misschien is het de cyclus van nostalgie waardoor zoveel mensen op dit moment weer met plezier terugkijken naar de vroege 90’s, maar daarnaast is er zoveel geweldige nieuwe muziek te ontdekken! De timing is perfect om weer achter de microfoon te kruipen.”

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt de 'Psychocandy' podcasts vinden in de NPO Radio 2 app, iTunes of via www.nporadio2.nl/podcasts

Ook kun je in je favoriete Podcast-player (iTunes en Stitcher) zoeken op 'Psychocandy', of gebruik één van onderstaande links:

Psychocandy op iTunes
Psychocandy op Stitcher

Meer informatie via 3voor12.vpro.nl/psychocandy

Foto: JW Kaldenbach

STER Advertentie
STER Advertentie