Nieuwe minister van Gehandicaptenzaken op bezoek bij Wout2day

Rick Brink

Hoog bezoek in de studio! De allereerste minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink vertelde in Wout2Day alles over zijn gloednieuwe functie.

De 33-jarige Rick Brink is op maandag in een live-uitzending van KRO-NCRV verkozen tot officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Hoe was dit moment? "Het was gekkenhuis. Er waren heel veel mensen die wilden allemaal foto's en weten wat mijn plannen zijn als minister", legt Brink uit.

Pittige klus

Brink komt een jaar lang in dienst van KRO-NCRV en krijgt een team. "Een behoorlijke pittige klus. Onder andere bijvoorbeeld een boegbeeld zijn voor twee miljoen mensen in Nederland die een beperking hebben. Dat vraagt veel tijd en veel aandacht, maar het is een fantastische opdracht natuurlijk", legt Brink uit. "Het is een zware opdracht en ook een verantwoordelijke opdracht, maar ik denk wel dat ik het aankan."

Combineren

In gemeente Hardenberg is hij fractievoorzitter, maar kan hij dit wel combineren? "Daar ben ik raadslid voor 61.000 inwoners van onze gemeente en hier ben ik gewoon minister van Gehandicaptenzaken voor twee miljoen mensen met een beperking. Dat vind ik twee andere rollen die heel goed samen uit te voeren zijn", vertelt Brink. 

Wat is het eerste wat hij gaat aanpakken? Je hoort 't hieronder: 

Hoog bezoek! Rick Brink is de nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken


Om deze Instagram-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wout2Day

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2. 

Foto omslag: Wout2Day

STER Advertentie
STER Advertentie