Programma

Steeds meer mensen hebben opruimcoach

  1. Nieuwschevron right
  2. Steeds meer mensen hebben opruimcoach

In ruim vijf jaar tijd is het aantal opruimcoaches gestegen met 335 procent. Hoe komt dit? Jan-Willem en Jeroen zoeken het uit.

Jan-Willem en Jeroen bellen met opruimcoach Ingeborg Koot. "Het is eigenlijk veel meer. We zijn met ruim vijfhonderd opruimcoaches in Nederland", legt Koot uit. Koot begon in 2006 al als opruimcoach. "Ik zag dat niet iedereen het even makkelijk vindt om keuzes te maken die leiden tot een huis waarin je lekker kunt ontspannen. En toen dacht ik: 'Dat vind ik tof. Om mensen daar hands on in te begeleiden'."

Ontspannen

Jan-Willem geeft ook aan dat hij het af en to moeilijk vindt om te ontspannen als er overal nog rommel ligt in huis. "Als je overal kliekjes aan spullen hebt liggen waar je eigenlijk nog iets mee moet doen dan ontspan je minder lekker", legt Koot uit. 'Waarom is het nu zo'n hype? Dit is toch al jaren zo?', vraagt Jeroen zich af. "We hebben wel iets meer spullen dan pak en beet een jaar of twintig, dertig, veertig geleden. Daar moet ons brein nog een beetje mee leren omgaan", vertelt Koot.

Wat is de belangrijkste tip die ze aan een sloddervos kan geven? Je hoort 't hieronder:

Steeds meer mensen hebben een opruimcoach. Waarom?

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie