Macklemore met 'Same Love'

Nummer zorgt voor verandering

Macklemore is jarig! Check hier een intieme versie van 'Same Love' samen met Mary Lambert.

Macklemore schrijft 'Same Love' met de hoop dat hij de maatschappij en daarmee de hiphop kan transformeren. Het nummer gaat over het legaliseren van het homohuwelijk en is opgenomen tijdens de campagne van het Washington Referendum 74. Dit referendum accepteert een huwelijk met een partner van hetzelfde geslacht binnen de staat Washington in de Verenigde Staten. Daarnaast gaat het nummer ook over de frustratie die Macklemore zelf ervaart. Hij is namelijk gefrustreerd over de manier waarop homoseksualiteit wordt gepresenteerd binnen hiphop.

'Same Love'

Het nummer gaat aan de ene kant over wat er mis is met de hiphopcultuur op dit moment en op welke manier dit opgelost zou moeten worden. Hij zingt in het nummer 'Same Love' ook over hoe hij als klein jongetje ook dacht homoseksueel te zijn. De jonge Macklemore is artistiek, houdt zijn kamer schoon en heeft een oom die ook op hetzelfde geslacht valt, waarop hij aan zijn moeder vraagt of hij dan ook niet homoseksueel is. Maar zijn moeder stelt de jonge Macklemore gerust: "Jij hield al van meisjes voordat je op de kleuterschool zat." Dit alles komt terug in het nummer.

Luister hier de intieme versie van 'Same Love':

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Macklemore staat met 'Can't Hold Us' op nummer 1129 en 'Same Love' op nummer 1683 in de Top 2000.

Foto omslag: YouTube screenshot

STER Advertentie
STER Advertentie