Het verhaal achter 'Cult Of Personality' van Living Colour

Top 2000 a gogo

In deze nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo vertellen Vernon Reid en Will Calhoun van Living Colour over 'Cult Of Personality'.

De Amerikaanse funkmetalband Living Colour wordt in 1984 opgericht door gitarist Vernon Reid. Ruim vier jaar later brengt de band het debuutalbum Vivid uit met daarop het nummer 'Cult Of Personality'. Het populaire nummer wint een Grammy voor Best Hard Rock Performance

Combinatie van alles

Twee leden van Living Colour, Vernon Reid en Will Calhoun, gaan in deze aflevering van Top 2000 a gogo terug naar de locatie van club CBGB in New York. De club bestaat niet meer, maar de verhalen nog wel. Het is de plek waar de band 'Cult Of Personality' voor het eerst live spelen. In het nummer hebben de mannen het over persoonlijkheidscultus. Wat betekent dit? Reid legt uit: "Persoonlijkheidscultus is als je charisma hebt. Bovenmaats charisma." Soms komt iemand de kamer binnenlopen en maakt meteen een indruk. "Ze hebben iets, een combinatie van alles: hoe ze zich presenteren, hun houding, de ideeën die ze overbrengen en de manier waarop ze tot de verbeelding spreken, in positieve zin of het nationalistische vuur opstoken, in negatieve zin", aldus Reid.

Over wie hebben ze het in de negatieve zin? En wat voor rol speelde het meisje Meredith in de videoclip? Je ziet 't hieronder in een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Luister hieronder naar 'Cult Of Personality':

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: YouTube screenshot

STER Advertentie
STER Advertentie