Hoe is het bijna twee maanden na de brand met de Notre Dame?

Wouter en Frank bellen Stefan de Vries

Op 15 april rond 19:00 uur ontstond brand in de beroemde kathedraal in het hart van Parijs. Hoe gaat het nu met de herbouw? Wouter en Frank bellen met correspondent Stefan de Vries.

"Op dit moment zijn grote delen van de kathedraal verzekerd met grote enorme houten constructies. Er is ook een tijdelijk dak boven de kerk gemaakt die de kerk moet beschermen tegen regen. Eigenlijk is er niet veel te zien", legt Stefan uit. "Het grootste werk vindt plaats binnen in. Nog steeds is men aan het puinruimen en aan het inventariseren hoe groot de schade is." 

'Geld is niet het probleem'

In een korte tijd is veel geld opgehaald om de kerk weer opnieuw op te bouwen. Toch is er nog niet echt actie. Hoe komt dit? Stefan legt uit: "Geld is niet het probleem, maar wat wel het probleem is is de bouwkundige staat van het bouwwerk. Het is heel moeilijk om in te schatten hoe die dikke muren beschadigd zijn. Het kan best zijn dat het er van buitenaf goed uitziet, maar dat het van binnen wel degelijk zeer beschadigd is door bijvoorbeeld het water. Dat is allemaal nog niet duidelijk." 

Hoe gaat het geld gebruikt worden? En is er al iets meer bekend over de oorzaak? Luister het hele gesprek met Stefan hieronder: 

Hoe is het nu bijna twee maanden na de brand met de Notre Dame?


De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2. 

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie