Het verhaal achter 'Rock and Roll (I Gave You the Best Years of My Life)'

van Kevin Johnson

In deze Top 2000 a gogo vertelt singer-songwriter Kevin Johnson hoe hij zich door zijn eigen leven laat inspireren bij het schrijven van 'Rock and Roll (I Gave You the Best Years of My Life)'.

De Australische singer-songwriter Kevin Johnson scoort met 'Bonnie Please Don't Go' een grote hit in Australië. Na het succes tekent hij zich bij een Amerikaans platenlabel. "Er gingen twee jaar voorbij zonder dat ik iets had opgenomen, omdat ik op hen wachtte. Dus ik was nogal ontgoocheld op dat moment”, vertelt de zanger. “In de auto bedacht ik dat ik de mooiste jaren van m’n leven had verspild en toen dacht ik: ‘Laat ik dichter bij de waarheid blijven en schrijven over ’t najagen van succes en alles wat daarbij komt kijken.’ En zo ontstond het nummer.”

Meerdere malen gecoverd

Johnson legt verder uit over het nummer: "Het eerste gedeelte was waar en dat geldt tot op zekere hoogte voor het hele nummer. Maar het ging ook over iemand die wat dan ook wilde bereiken, maar het nooit gemaakt heeft." In 1973 brengt hij de track 'Rock and Roll (I Gave You the Best Years of My Life)' uit. Ondanks dat Johnson er zelf geen enorme hit mee weet te scoren, wordt het nummer wel ontzettend vaak gecoverd. In Nederland wordt de track een grote hit met de versie van de Volendamse popband The Cats.

Benieuwd hoe het volgens Johnson komt dat het nummer zoveel mensen aanspreekt? En wat vindt hij van de versie van The Cats? Check het hele verhaal hieronder: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.​Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie