Kensington besteedde veel tijd aan nieuwe single 'Bats'

Meer dan aan alle vorige nummers die ze maakten

Kensington brengt met hun nieuwe single 'Bats' een heel nieuw geluid. Voor het nummer nam de band dan ook echt de tijd. "Ik denk dat we voor deze plaat tot dusverre de meeste tijd hebben genomen", vertelt gitarist en zanger Casper Starreveld.

De single is het eerste nieuwe materiaal van de mannen sinds het album Control uit 2016. Dat het even duurde voor ze met nieuwe muziek kwamen, heeft vooral te maken met hun drukke agenda. Zo verkochten ze vaker de Ziggo Dome uit dan wie dan ook. "We waren wel een beetje moe, dat geef ik wel toe", vertelt Casper Starreveld. "Ik denk ook dat we voor deze plaat tot dusverre de meeste tijd hebben genomen, om hem te schrijven en op te nemen. Dus we hebben onszelf ook wel wat meer tijd gegund." 

Met het nummer brengt de band een heel nieuw Kensington geluid. Zonder de bekende galm. Waar die is gebleven? "Die was op", grapt Casper. "Het is wel een bewuste keuze, maar het is niet dat zozeer dat we onze oude sound niet leuk vonden", legt hij uit. "Je wilt je ook wel blijven ontwikkelen als artiest. Ik denk dat de mensen waarmee we nu gewerkt hebben natuurlijk ook invloed op de sound hebben gehad." 

Check hieronder het hele gesprek: Foto omslag: persfoto

STER Advertentie
STER Advertentie