Het verhaal achter 'My Girl' van Madness

Top 2000 a gogo

Frontman Mike Barson van de band Madness vertelt in de Top 2000 a gogo hoe zijn ex-vriendin en ex-collega hem inspireerden voor het schrijven van 'My Girl'.

In de tijd dat Madness-zanger Mike Barson het nummer 'My Girl’ schrijft, bezorgt hij bananen in een busje. “Ik werkte toen samen met een gast. We reden samen rond in een busje, we waren een team”, vertelt Barson. “Hij had het altijd over: ‘Mijn meisje dit, mijn meisje dat. Mijn meisje en ik gaan ’n flatje kopen’. We reden van hot naar her en hij had het altijd over ‘mijn meisje’." Hij houdt het niet lang vol als bananenbezorger, maar als hij het nummer schrijft komen de woorden van zijn collega weer in hem op. “Dat zou ik zelf ook nooit zo zeggen: ‘mijn meisje’. Maar zo is dat in het nummer gekomen, omdat hij dat altijd zei.” 

Het nummer wordt uitgebracht op 21 december 1979 en wordt een groot succes. “Toen dat een hit was, konden we niks meer fout doen. Eerst speelden we nog in mijn slaapkamer, heel amateuristisch”, vertelt de zanger. “En toen waren we opeens razend populair en namen we albums op. We waren net competent genoeg om de maat te houden en een nummer van begin tot eind te spelen.”

De muze

Zoals de tekst al doet vermoeden gaat ‘My Girl’ over een relatie van de zanger. “Ik ben de muze. Ik heb hem geïnspireerd tot dit grote werk”, grapt ex-vriendin Kersten Rodgers. De twee hebben tijdens hun relatie geen grote ruzies, ook al lijkt dat in het lied wel vooral naar voren te komen. “Er was weinig aan de hand. Het was een vrij normale relatie”, vertelt Barson. “Maar toen ik het nummer schreef kwam dit er toch uit.”

Benieuwd wat ex-vriendin Kersten Rodgers verder van het nummer vindt? Kijk dan de hele aflevering van Top 2000 a gogo:  

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Madness staat in totaal met vier nummers in de Top 2000.

Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie