Noel Gallagher brengt ode aan voetballer Vincent Kompany

Speler verlaat 'Noels' club Manchester City

Noel Gallagher heeft een ode gebracht aan de Belgische voetballer Vincent Kompany door tijdens een concert ‘Wonderwall’ aan hem op te dragen.

Noel bracht het bijzondere eerbetoon tijdens een show in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Vincent Kompany had vlak daarvoor verrassend afscheid genomen van de Engelse topclub Manchester City. Zowel Noel als broer Liam Gallagher zijn al jaren supporter en ambassadeur van de club en Noel had naar eigen zeggen een bijzondere band met de Belgische topvoetballer. "Vinny, het was een fucking genoegen om je te leren kennen. Om je vriend te zijn. En je supporter", zijn de woorden waarmee Noel het eerbetoon inleidt.

Vincent Kompany

De 33-jarige Vincent Kompany keert als speler/trainer terug naar de Belgische club RSC Anderlecht, waar hij als zesjarige jongen zijn voetbalcarrière begon. Via het eerste elftal van de Belgische club, en het Duitse Hamburg SV, kwam de 82-voudig Belgisch international bij Manchester City terecht. De speler groeide in elf jaar tijd uit tot publiekslieveling en won twaalf prijzen met de club, waaronder vier landstitels.

Check het eerbetoon hier:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: still YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie