Het verhaal achter dé drumbreak van ‘In The Air Tonight’

door Phil Collins

Phil Collins vertelt in de nieuwe Top 2000 a gogo over het ontstaan van één van de bekendste drumbreaks in zijn nummer 'In The Air Tonight'.

In 1977 is Phil Collins voor een lange tijd op tournee met zijn band Genesis en dit kost hem ook zijn huwelijk. Nadat hij terugkomt uit Canada, zijn bandleden Mike Rutherford en Tony Banks bezig met soloalbums. Collins heeft op dat moment dus veel tijd voor zichzelf. “Ik had ’n vrouw en twee kinderen en twee honden en toen ineens niets meer. Dus ik had veel tijd”, vertelt hij. “Ik kocht, net als de anderen, een thuisstudio. Daarmee ging ik wat dingen uitproberen.”

Toevallige drumbreak

Collins neemt thuis wat drums op voor de demo van ‘In The Air Tonight’. “Op de originele demo vallen de drums gewoon in. De drums komen er gewoon bij. Maar drummers houden zichzelf altijd bezig. Dus toen we het gingen opnemen stopte ik er ’n fill in”, legt hij uit. “De opname daarvoor was weer anders. En als ik nog een opname had gedaan was die ook weer anders geweest.” Ze besluiten de opname te houden waar toevallig dé drumbreak in zit. “Daar ben ik bekend om geworden, maar het was gewoon puur geluk.”

Benieuwd waarover Phil Collins de tekst schrijft? Kijk dan hieronder de hele Top 2000 a gogo:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.'In The Air Tonight' van Phil Collins staat op nummer 41 van de Top 2000

Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie