Legendarisch Live: Bob Marley & The Wailers

laatste tour van een reggae-icoon

In 1980 begint reggae-icoon Bob Marley zonder dat hij het weet aan zijn laatste tour. Bijna een jaar later overlijdt hij op veel te jonge leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bob Marley begint op 30 mei 1980 zonder dat hij het weet aan de laatste tour van zijn leven: de 'Uprising Tour'. Elf dagen na de start van de tour komt het album Uprising uit. De tour is dan ook bedoeld om dit nieuwe album te promoten. Op 13 juni 1980 staan Bob Marley & The Wailers samen met zijn achtergrondkoor de I Threes in de Westfalenhalle in Dortmund. Dortmund is één van de vele plekken waar het gezelschap speelt, maar volgens aanwezigen is dit een optreden om nooit te vergeten. Het is snikheet in de zaal en er druipt gecondenseerd water van het plafond. Daarnaast wordt de zaal gevuld met cannabisrook en de heerlijke muziek van Bob Marley. Met nummers zoals 'No Woman, No Cry', 'Redemption Song' en 'Could You Be Loved' laat hij voor de aanwezige fans mooie herinneringen achter. De 'Uprising Tour' begint op 30 mei 1980 in Zürich en stopt in september 1980 in de Verenigde Staten. Bijna een jaar na het optreden in Dortmund, op 11 mei 1981 sterft hij op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Rockpalast

De opname van het live-optreden is onderdeel van het Duitse tv-programma 'Rockpalast' en wordt destijds door de Duitse omroep WDR opgenomen. In 2014 worden de beelden voor het eerst officieel vrijgegeven op DVD nadat de kwaliteit verbeterd is. Die beelden kun je hieronder zien. Check hier 'No Woman, No Cry' door Bob Marley & The Wailers:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Top 2000

Bob Marley heeft in totaal negen noteringen in de Top 2000. 'No Woman No Cry' staat op nummer 269.

Foto omslag: YouTube stil

STER Advertentie
STER Advertentie