Duncan Laurence: 'Ik hoop dat dit de start kan zijn van iets heel moois'

te gast bij Muziekcafé

Afgelopen zaterdag was Duncan Laurence, nog net voor zijn vertrek naar Tel Aviv, te gast bij Muziekcafé. Daniël Dekker is benieuwd hoe de artiest het allemaal beleeft.

Duncan heeft op hele jonge leeftijd al interesse in muziek. Op het orgel van zijn oma speelt hij als klein jongetje en begint hierdoor later met pianospelen. “Ik legde daar eigenlijk de basis voor het bespelen van een instrument", vertelt hij aan Daniël. "Op twee- driejarige leeftijd begon ik al te pingelen.”

Pretpakket

De muzikant wist vooral troost te vinden in het maken van muziek. Hij werd namelijk flink gepest in zijn jeugd. “Tegenwoordig is het normaal als jongens muziek maken en jongens zingen en ik zing vrij hoog, dus ik viel al vrij gauw buiten het bootje”, vertelt Duncan. “Toen was het nog gek. Zingen was voor meisjes en ik was dik, nou ja mollig, sproetjes, spleetje, brilletje, het hele pretpakket.” Gelukkig hield dit hem niet tegen om gewoon muziek te blijven maken. Inmiddels is hij ook naar Stockholm en London geweest om een aantal nieuwe nummers te schrijven. Na het Eurovisie Songfestival hoopt hij er ook een aantal uit te brengen. “Ik wil natuurlijk heel graag verder en ik hoop dat dit gewoon de start kan zijn van iets heel moois.”

'Bizar'

Duncan is ondertussen vertrokken naar Tel Aviv voor het Eurovisie Songfestival en zijn nummer ‘Arcade’ staat nog steeds stipt op één in de voorspellingen. Daniël vraagt hem wat hij daarvan vindt. “Bizar, dat is het enige woord”, aldus de zanger. “Ik vind het sowieso dat als je als artiest op zo’n groot platform je eerste liedje mag releasen en dat het zo goed wordt ontvangen dat is ja, ik weet niet. Ik heb er geen woorden voor."

Benieuwd waar Duncan het meest naar uitkijkt? Bekijk hieronder het hele interview: Muziekcafé

Luister iedere zaterdag tussen 16:00 en 18:00 uur naar Muziekcafé op NPO Radio 2.

Foto omslag: Muziekcafé ​​

STER Advertentie
STER Advertentie