Wie deelt voor Nederland de punten uit op het Songfestival?

Wie is Emma Wortelboer?

Wie niet kan zingen, kan tijdens het songfestival tóch een ster worden door de punten uit te delen. Voor BNNVARA-presentatrice Emma Wortelboer gaat deze wens dit jaar in vervulling!

En ze volgt hiermee een illuster rijtje op. In 2017 was het Douwe Bob die de punten uitdeelde, terwijl die eer in 2018 ging naar zanggroep O'G3NE. En wie denkt dat die taak onbelangrijk is heeft het mis. In 2014 ervaarde zanger Tim Douwsma hoe kostbaar deze minute of fame voor je kan zijn. Nadat hij de punten voor ons land uitdeelde, ging hij wereldwijd het internet over als The hot Dutch guy. Emma weet dus wat haar te wachten kan staan.

Campagne gevoerd

Wortelboer is een enorme fan van het songfestival. In het De Wereld Draait Door-item Yung DWDD voerde ze het afgelopen jaar daarom campagne om de Nederlandse woordvoerder van dit jaar te worden. Of zoals ze het zelf noemt: 'Puntenuitdeler 2019'. En daar ging de 23-jarige presentatrice best ver in. Ze liet zelfs samen met Waylon een tattoo zetten...

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Wie is Emma Wortelboer?

Emma Wortelboer groeide op in Manderveen, een dorpje boven Almelo dat aan de grens met Duitsland geplakt zit. Ze begon haar televisiecarriere bij 101TV, een themakanaal voor jong talent van BNNVARA.

Bij BNNVARA is ze de go-to-girl geworden voor seksvragen: ze maakte hier een aantal items over bij 101TV, ging vervolgens bij Spuiten en Slikken aan de slag, heeft een eigen YouTube-serie over seks en liefde en presenteert de Spuiten en Slikken Sekstest op NPO 3. Emma is een beetje een nerd: zo is ze een groot fan van anime en Pokémon.

Vertrouwen in de overwinning

Hoewel ze de douze points niet aan haar eigen land mag uitdelen, heeft Emma toch alle vertrouwen in onze inzending van dit jaar: "Toen ik het nummer voor het eerst hoorde, dacht ik: 'ik durf het bijna niet te geloven, maar ik denk dat we gaan winnen gewoon!'" Bovendien heeft ze de concurrentie gehoord en daar was ze bepaald niet van onder de indruk.

Om de overwinning veilig te stellen, is de presentatrice langsgegaan bij onze oosterburen om de Duitsers ervan te overtuigen om te stemmen op 'Arcade' van Duncan Laurence.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Lees alles over het Eurovisie Songfestival 2019 op onze speciale Songfestival pagina.

Foto omslag: BNNVARA

STER Advertentie
STER Advertentie