Candy Dulfer over 'Lily Was Here'

Te vroeg een hit op haar naam?

Candy Dulfer vertelt in 't Wordt Nu Laat over hoe het was om op haar twintigste al een nummer 1-hit te hebben met ‘Lily Was Here’.

Het is 1989 wanneer saxofoniste Candy Dulfer samen met gitarist David A. Stewart 'Lily Was Here' uitbrengt. Het nummer staat uiteindelijk vijf weken lang op de nummer 1-positie in Nederland. 

'Voor mezelf voelde het heel onveilig'

Aan Toine legt ze uit dat het helemaal niet handig was om zo vroeg al een hit op haar naam te hebben staan. "Voor mezelf voelde het heel onveilig, want ik wilde mezelf nog niet aan de wereld laten zien. Ik wilde eerst nog tien jaar beter worden en dan ben ik er", aldus Candy. Met deze gedachte was het hebben van een hit volgens Candy: "Allemaal heel eng en raar."

Dulfer geeft aan dat ze in het begin vond dat er erg slecht gespeeld was op 'Lily Was Here'. Hoe dat precies zit? Je hoort 't hieronder: 'Lily Was Here'

Gitarist David A. Stewart is onderdeel van de band Eurythmics wanneer hij Dulfer vraagt om hem te helpen bij het schrijven van een titeltrack voor de Nederlandse film De Kassière. "Het hele proces van concept tot uiteindelijke mix duurde ongeveer vijftien minuten", vertelt Stewart later in een interview. 

Check het nummer hieronder: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.'T Wordt Nu Laat

Je hoort t Wordt Nu Laat dinsdag tot en met vrijdag tussen 00:00 en 02:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie