Sting: 'Mijn ouder wordende stem klinkt als goede wijn'

Gaat nummers weer opnieuw opnemen

Sommige artiesten raken in de loop der tijd hun stem kwijt, maar voor Sting is dit een heel ander verhaal. Hij vindt zijn stem zelfs beter geworden en duikt de studio weer in!

In de loop der tijd is de stem van Sting verouderd, maar volgens de zanger in positieve zin. De voormalige The Police-frontman is er zelfs zo tevreden over dat hij voor het nieuw project My Songs de noodzaak voelde om enkele van zijn grootste hits opnieuw op te nemen. Hij wil een nieuwe wending geven aan de nummers nu zijn stem meer 'textuur' heeft.  

Meer rijkdom

Sting over de plaat Every Breath You Take uit 1983: "Mijn stem klinkt anders dan toen ik die plaat maakte. Het heeft een diepere toon, het heeft meer rijkdom, meer harmonie. Ik denk dat het verbeterd is en het is heel anders." In tegenstelling tot andere artiesten, wiens vocalen niet altijd sterk blijven in de loop der tijd, zorgt de 67-jarige Sting ervoor dat zijn stem in topconditie blijft door constant te oefenen. "Ik neem mijn stem serieus, ik zorg ervoor", legt hij uit. "Het is een spier, dus als je het laat atrofiëren, gaat het bergafwaarts, maar ik heb het volgehouden en ik haal nog steeds hoge C's, maar de textuur is anders." Het album My Songs bevat nieuwe versies van klassiekers als 'Fields of Gold', 'Message In A Bottle' en 'Englishman In New York', evenals live-uitvoeringen van 'Roxanne' en 'Synchronicity II'.

Jongere artiesten

Het feit dat hij oude nummers opnieuw opneemt vindt hij niet gek. "We behandelden de originele opnames niet als heilige relikwieën of museumstukken. We hadden gewoon plezier met de liedjes", vertelt hij The Associated Press. Ook het nummer 'Shape Of My Heart' uit 1993 staat op het album, maar dit keer opgenomen samen met jongere artiesten zoals rapper Nas en R&B-zangeres Monica. "Ik ben altijd geïntrigeerd door dat," vertelt Sting over het feit dat andere artiesten zijn nummers coveren. 

My Songs van Sting zal op 24 mei uitgebracht worden. 

Foto omslag: Bullet-Ray

STER Advertentie
STER Advertentie