Lucas Hamming speelt ruige Judas

The Passion 2019

Hamming speelt de rol van Judas in The Passion. Hoe waren de vooropnames voor hem? En gaat hij het publiek verrassen?

Een tijdje geleden hoorden we Lucas Hamming al in Wout2Day over zijn rol in The Passion. Toen was hij nog heel erg enthousiast. Is hij dat nog steeds? Hoe druk is het geweest de afgelopen weken? "Tijdens de vooropnames was het een gigantische rollercoaster. We hebben nu soort van vrij gehad. Alleen er zitten andere dingen tussendoor. Nu begint het echte werk weer", vertelt Hamming. Veel vooropnames werden 's nachts gemaakt en vaak stond het er helaas niet in één take op. Werd hij daar niet gek van? "Ik had mij er wel op voorbereid. Ik dacht: 'waarschijnlijk moet alles tien keer, maar bij drie keer was het ook prima'." 

Ruige Judas

Wat voor Judas kan het publiek verwachten tijdens The Passion? "Het is denk ik sowieso grappig om Lucas Hamming als Judas te zien. Ik doe andere dingen dan The Passion. Ik zing rockliedjes en nu zing ik een nummer van Jeroen van der Boom en Anouk. Daar hebben ze een heel mooi Passion-arrangement van gemaakt, dus ik denk dat dat heel erg verrast", legt de zanger uit. Ook zijn uitstraling zal opvallen. "Mijn uitstraling is ook iets ruiger dan Jeangu Macrooy die het vorig jaar heeft gedaan. Een soort ruige Judas."

Naar welk moment in The Passion kijkt hij heel erg naar uit? Je hoort 't hieronder: THE PASSION

The Passion wordt, zoals gebruikelijk, op Witte Donderdag uitgezonden. Het evenement vindt dit jaar op 18 april plaats in Dordrecht. NPO Radio 2 zendt The Passion op Witte Donderdag tussen 18:00 en 22:00 uur uit in een gezamenlijke uitzending van de EO en KRO-NCRV, gepresenteerd door Wouter van der Goes. Henk van Steeg doet verslag. 

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie