Nationale Zaadlozings Marathon: de bijdrages

Zaad van De Staat

De Staat van Stasse komt op voor de belangen van de bij en bevrucht Nederland met zaad tijdens de Nationale Zaadlozings Marathon 2019. En heel NPO Radio 2 doet mee met maar één doel: er moet gezaaid worden!

In Jan-Willem Start Op: Het startschot

Stefan Stasse en zaadcoördinator Frank van 't Hof beginnen de dag bij Jan-Willem Start Op. Daar wordt het officiële startschot gegeven door minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, die de actie van harte ondersteunt. Maar durft de minister het woord 'zaadlozing' in de mond te nemen?In Aan De Slag: Bijzondere Top 2000-shuffle

Na Jan-Willem Start Op schuiven Stefan en Frank aan bij Bart Arens in Aan De Slag!. En is het nou toevallig dat Bart precies op dat moment zijn bekende Top 2000 shuffle gaat spelen? Niet echt. Deze editie is namelijk helemaal aangepast aan het thema van de dag!

In Gijs 2.0: bloemen zaaien

Rond de klok van twaalf hangen Stefan en Frank aan de lijn bij Gijs Staverman. Er wordt contact gezocht met Bob, die vandaag in Maassluis en andere plekken een braakliggend stuk gaat inzaaien van wel achthonderd vierkante meter!

In Stenders Platenbonanza: De zadenbonanza

Als officiële zaadcöordinator mag Frank de luisteraars van Stenders Platenbonanza vertellen dat luisteraars zaad voor een plaat krijgen. Máár, dan moet 'ie wel gedraaid worden. Oh, en er is een heel lelijke tuin, die vraagt om een zaadlozing!In De Wild in de Middag: Wáár staat Stefan?

Stefan en Frank zijn in Arnhem om de bevruchtingsmissie voort te zetten. Er is gratis zaad voor iedereen, en dan moet ook iedereen weten. Maar, die plek waar Stefan staat, is die bewust gekozen?In Wout2Day: Een update

Houden Stefan en Frank het nog wel een beetje vol? Waar is Bob? Hoe staat het met het zaad van De Staat? We willen een update!Nationale Zaadlozings Marathon door de Staat van Stasse

De Staat koppelt in de uitzending mensen die een stuk grond beschikbaar stellen aan mensen die (bloem)zaad schenken. Met als doel de wereld iets fleuriger te maken. “We moeten onze leefwereld goed doorgeven aan de volgende generaties. Dat is mét de bij, de hommel en de vlinder! Hun bestaan staat op het spel door het oprukken van de tegeltuinen en een algeheel gebrek aan bloemen. De Staat van Stasse laat zien dat zoiets ook op een kostenneutrale manier kan worden opgelost, door via ons programma mensen die grond hebben te verbinden met mensen die bloemzaad ter beschikking stellen", aldus Stasse. 

Stefans actie is opgezet in samenwerking met Het Platform Nederland Zoemt, waar ook organisaties als Naturalis en Natuur en Milieu in participeren. 

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie