Van Dik Hout-zanger vond geld verdienen met muziek ongemakkelijk

In 't Wordt Nu Laat met Toine

Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis praat in 't Wordt Nu Laat over vijfentwintig jaar Van Dik Hout en de ongemakkelijkheid die hij voelde toen de band met muziek geld ging verdienen.

'Ik had dat liever niet gehad'

In 1994, met de single 'Stil In Mij' in de winkels, komt er veel op de band af. Hoe gingen ze daarmee om? "We genoten ervan. Het was gelukt, onze droom kreeg gestalten", legt hij uit in 't Wordt Nu Laat. "We waren zo slim geweest om na de release allemaal op vakantie te gaan. Toen we terugkwamen hadden we een agenda vol optredens." Geld verdienen met muziek was voor de zanger wel lastig. "Ik heb dat altijd moeilijk gevonden. Ik maakte het, omdat dat uit me kwam en je doet dat met veel passie en liefde", vertelt de zanger. "Dan komt op een gegeven moment het moment dat je eraan gaat verdienen en ik heb dat altijd een rare combinatie gevonden. Ik had dat liever niet gehad in het begin." 

Luister het hele gesprek: Gekke kleedkamer-ruzies

Van Dik Hout bestaat al vijfentwintig jaar, maar volgens Martin voelt dit toch eerder als tien. Toine vraagt zich wel af of hij in al die tijd ooit heeft overwogen om te stoppen met de band. “In gekke kleedkamer-ruzies roep je de gekste dingen, maar ik heb het nooit serieus overwogen”, legt hij uit. “Ik vind het ook altijd vrij sneu als zo’n zanger dan solo gaat. ‘Wat gaat hij doen dan?’ denk ik altijd.”

Wat is het geheim achter vijfentwintig jaar Van Dik Hout? Je hoor 't hieronder: 't Wordt Nu Laat

Je hoort 't Wordt Nu Laat elke dinsdag tot en met vrijdag van 00:00 uur tot 02:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie