Jacques Brel live met 'Ne Me Quitte Pas'

In het programma Club Domino

'Ne Me Quitte Pas' is misschien wel het meest beroemde nummer van de Belgische zanger.

Jacques Brel schrijft het nummer in een bar in de Parijse wijk Montmartre, nadat zijn minnares Suzanne ‘Zizou’ Gabriello hem verlaat. Vanuit de bar kan hij aan de andere kant van het pleintje het appartement van Zizou zien. Ze is op dat moment zwanger van het kind van Brel, maar hij weigert te erkennen dat hij de vader is. Door deze actie van de componist laat Zizou abortus plegen. “Het is geen liefdeslied”, vertelt hij in een interview met het Franse radiostation RTL. “Het is een lied over de lafheid van mannen en de mate waarin ze bereidt zijn zichzelf te vernederen.” Het lied wordt door enorm veel andere artiesten gecoverd en wordt in bijna 25 talen vertaald. Zelf brengt Brel het nummer ook in het Nederlands uit met de titel ‘Laat Me Niet Alleen’ in 1961.  

Brel in Nederland

In 1961 laat Brel een live-versie van 'Ne Me Quitte Pas' horen bij het Nederlandse programma Club Domino. Het muzikale optreden wordt ingeleid en gepresenteerd door Denise Maes.

Luister hieronder:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.'Ne Me Quitte Pas' staat in 2018 op nummer 278 in de Top 2000

Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie