Mark King over 'Love Games' van Level 42

Top 2000 a gogo

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt zanger en bassist Mark King over de unieke manier waarop hij de basgitaar op de hit 'Love Games'.

Mark King en drummer Phil Gould hebben nog niet veel schrijfervaring als ze 'Love Games' maken. "We zijn in het diepe gegooid en we dachten: 'laten we het proberen, we zien wel wat er gebeurt'", vertelt King in een radio-interview. De band is in eerste instantie ook alleen maar een instrumentaal gezelschap, maar vanwege de platendeal moeten ze nu ook teksten gaan schrijven. "De tekst van 'Love Games' is geweldig, maar het gaat eigenlijk écht om de muziek", legt pianist Mike Lindup uit. Dat de muziek heel belangrijk is voor het nummer is zeker terug te horen aan de bijzondere baslijn van King. De bassist speelt tijdens de track niet zomaar een basriff, maar hij drumt er tegelijkertijd bij op zijn basgitaar. "De ritmesectie is de drijvende kracht achter Level 42", vertelt King. "Je hoort de noten, maar tegelijkertijd percussie".

Kijk hieronder de hele aflevering van Top 2000 a gogo: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.'Love Games' van Level 42 staat in 2018 op plek 1956 in de Top 2000

Foto omslag: screenshot YouTube 

STER Advertentie
STER Advertentie