'Talk' is TopSong

van Two Door Cinema Club

Two Door Cinema Club mag de grote schoenen van Danny Vera vullen. Hun nieuwe single 'Talk' is deze week namelijk TopSong!

De Noord-Ieren Alex Trimble, Sam Halliday en Kevin Baird leren elkaar als tieners kennen op de middelbare school. Ze zijn zestien jaar oud als ze onder de naam Life Without Rory meedoen aan de BBC-talentenjacht ATL Rock School. De jongens schrijven op dat moment nog niet bepaald TopSong-materiaal en eindigen op de laatste plaats. In 2007 gaan ze verder onder de naam Two Door Cinema Club en zetten ze voorzichtige stappen naar het grote succes. De eerste EP van de band wordt goed ontvangen op internet en in 2010 ziet debuutalbum Tourist History het levenslicht. Met hitsingles als ‘Something Good Can Work’, ‘Undercover Martyn’ en ‘What You Know’ drukt de band meteen zijn stempel op de popgeschiedenis.

Bewegen of naar huis

Nu, 9 jaar later, zijn de mannen gegroeid als muzikant en alweer toe aan het vierde album. Met de nieuwe single 'Talk' pakken de Noord-Ieren de sound weer op waar ze 'm bij de laatste plaat 'Gameshow' achterlieten. Met hulp van hun trouwe Ierse producer Jacknife Lee, die eerder muziek van grote namen als U2, Snow Patrol en Editors voor zijn rekening nam, werd het geluid doorontwikkeld en verrijkt. En niet zonder succes. Vanaf de eerste seconde neemt de funky single de dansvloer over en zorgen de synths en gitaren ervoor dat je nog maar twee opties hebt: bewegen of naar huis gaan.

Beluister 'Talk' in onze TopSong-playlist op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: band

STER Advertentie
STER Advertentie