Diana Ross 75: Phil & Andrew vieren haar leven!

From Supreme To Queen: Miss Diana Ross!

Diana Ross viert op 26 maart haar 75e verjaardag en dat vieren we op NPO Soul & Jazz natuurlijk met haar mee! Phil Horneman heeft een speciale podcast samengesteld en Andrew Makkinga ontvangt een van Nederlands grootste Diana Ross-fans: Giovanca.

Op 26 maart 1944 wordt Diana Earle Ross geboren in Detroit, Michigan. Op vijftienjarige leeftijd vormt ze samen met Mary Wilson, Barbara Martin en Florence Ballard de groep The Primettes Vocal Quartet, een voorloper van de wereldberoemde Supremes.

Met The Supremes scoort ze hits als ´Baby Love´, ´Stop! In The Name Of Love´ en ´Come See About me´. In 1967 verandert de naam in Diana Ross & The Supremes. Uiteindelijk gaat Ross voor een solocarrière en verlaat ze The Supremes. Hun laatste concerten, in Las Vegas, werden opgenomen en bevatten ook het voorstellen van Diana's plaatsvervangster Jean Terrel. (De NTR zond The Last Concert van Diana Ross & The Supremes op 27/03 uit en dat kun je natuurlijk terugluisteren)

 
​Ook solo boekt Ross grote successen met natuurlijk Ain't No Mountain High Enough. Daarnaast maakte ze samen met Marvin Gaye een album uit, bracht ze een duet met Lionel Richie uit en speelde ze de rol van Dorothy in de filmmusical The Wiz. Ook was ze in 2009 de hoofdact van Symphonica In Rosso in het Gelredome in Arnhem.


Phil Horneman: From Supreme To Queen: Miss Diana Ross (Wo 27/03 19:00 - 20:00)

Phil Horneman presenteert dinsdag een speciale podcast over Diana Ross. Hij heeft een aantal van zijn favorieten uit haar omvangrijke oeuvre gekozen en daar zitten heel wat pareltjes tussen. Terugluisteren kan hier:

Phil Horneman: From Supreme To Queen: Miss Diana Ross - uitzending van 27-03-2019


Makkinga Meets: Giovanca (Do 28/03 19:00 - 21:00)

In zijn wekelijkse programma Makkinga Meets ontmoet Andrew Makkinga een van de grootste Diana Ross-fans van Nederland: Giovanca. Samen praten ze over haar net aangekondigde theatertour waarin ze het leven van Diana Ross eert. En bovenal natuurlijk heel veel mooie muziek. Luister de uitzending hier terug:

Makkinga Meets: Giovanca - uitzending van 28-03-2019


STER Advertentie
STER Advertentie