Programma

Brabant kiest beste worstenbroodje

  1. Nieuwschevron right
  2. Brabant kiest beste worstenbroodje

Brabant kiest vandaag het beste worstenbroodje van de provincie. Meesterbakker Robèrt van Beckhoven is groot fan van de snack: "Ik kan er wel drie achter elkaar op."

Het liefst begint Robèrt zelfs de dag met de typisch Brabantse snack. "Een bak koffie, twee warme worstenbroodjes en een krantje: wat wil je nog meer?". Het komt dan ook geregeld voor dat hij aan het einde van de dag meerdere broodjes achter de kiezen heeft. "Elke ochtend en middag komen er hier verse worstenbroodjes uit de oven. Dat kan je bijna niet weerstaan."

Worstenbroodje of saucijzenbroodje?

De populariteit heeft het broodje volgens Van Beckhoven te danken aan zijn multifunctionaliteit. "Je kan het als ontbijt gebruiken, als tussendoortje of bij de borrel. Je kunt eigenlijk op alle momenten van de dag een worstenbroodje eten. Warm en koud lekker.” Buiten Brabant zijn er volgens de bakker ook veel liefhebbers van de snack. In zijn winkel in Leidschendam vliegen ze als warme broodjes over de toonbank. "We verkopen veel meer worstenbroodjes dan saucijzenbroodjes dan we hadden gedacht." Dat dankt het broodje volgens Robèrt ook aan zijn nostalgische waarde. "Brabantse worstenbroodjes hebben toch een andere smaak dan dat ze ergens anders gemaakt worden. Dat hoeft natuurlijk niet, maar dat gevoel is er wel.”

Het saucijzenbroodje legt het wat de bakker betreft sowieso af tegen zijn worstenconcurrent. “Ik kan wel drie worstenbroodjes achter elkaar op. Dat lukt me bij saucijzenbroodjes niet. Daar zit veel meer boter in.” Alleen al daarom is het broodje wat Robèrt betreft gezond genoeg als tussendoortje. "Als je gelukkig bent, is het ook gezond.”

Robert van Beckhoven over het lekkerste Brabantse worstenbroodje!

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 elke werkdag van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie