Steven Tyler gaat los in Amsterdamse muziekwinkel

Tijdens bezoek aan Amsterdam

Aerosmith is in 1993 te gast in het Nederlandse tv-programma Countdown. Tijdens de opnames ontstaat er in een Amsterdamse muziekwinkel een wel heel bijzondere uitvoering van 'Dream On'.

Schade aanrichten

Frontman Steven Tyler en gitarist Joe Perry lopen in 1993 hun hotel in Amsterdam uit voor een wandeling. Ze stuiten al snel op muziekwinkel Dirk Witte. De muzikanten twijfelen geen moment en gaan naar binnen. "Oh, wow! Een muziekwinkel en er is helemaal niemand", zegt Tyler. De zanger vraagt Perry om een gitaar te pakken en klimt zelf achter het drumstel. "Laten we wat schade aanrichten", roept Tyler. De twee rockers spelen een stukje van hun track 'Walk This Way'. 

Alles geven

Al snel verruilt Steven Tyler het drumstel voor de piano en hij telt af. "1, 2, 3, 4." Precies tegelijkertijd zetten hij en Perry de eerste piano- en gitaarakkoorden in van hun eerste single 'Dream On'. Even later begint de frontman er ook de tekst bij te zingen en de twee muzikanten geven alles, alsof ze in een grote concerthal op het podium staan. "Sing with me, sing for the years. Sing for the laughter, sing for the tears", galmt het door de zaak. 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.​Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie