Terugblik: Spice Girls live in GelreDome in 1998

Met de Spiceworld Tour

De Engelse meidengroep Spice Girls weet in de jaren negentig vele harten te veroveren. De tieneridolen zijn de eerste artiesten die een concert geven in GelreDome in Arnhem.

Het is 1998 als de Spice Girls voor het eerst op tour gaan om hun tweede album SpiceWorld (1997) te promoten. De tickets voor de 97 concerten, verspreid over Europa en Noord-Amerika, gaan als warme broodjes over de toonbank. In sommige steden zijn de kaartjes er zelfs al binnen een paar minuten doorheen. Hoewel Vitesse al even voetbalt in de GelreDome, blijkt de infrastructuur tijdens het concert toch niet goed in orde te zijn. Door beginnersfouten is er veel chaos binnen en buiten het stadion.

Van ruimteschip naar blote kerels

Gelukkig maakt de show van de Spice Girls een hoop goed. Het concert opent met een introductievideo waarin een ruimteschip door de Melkweg vliegt. Het schip landt uiteindelijk op aarde en als de deuren openen komen de Spice Girls in futuristische pakjes tevoorschijn. Dit is de eerste outfit van de elf die deze avond nog zullen volgen. Vele hits van hun eerste twee albums Spice en Spice World komen voorbij, waaronder ‘Wannabe’, ‘Spice Up Your Life’ en ‘2 Become 1’. De meiden geven zichzelf ook nog eens letterlijk bloot tijdens het nummer ‘Naked’. Ze zijn enkel bedekt door de stoel waar ze op zitten en veranderen na het sluiten van het scherm opeens in vijf naakte kerels.

Bekijk hier de unieke beelden van het concert in GelreDome in 1998: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.In de laatste editie van de Top 2000 stonden de Spice Girls met 'Wannabe' op nummer 757.

Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie