STER Advertentie


Aantal volwassen rokers en zware drinkers gedaald
aantal mensen met overgewicht neemt juist toe

20 maart 2019 17:49

Het aantal rokers en zware drinkers onder de volwassenen zijn gedaald, maar het aantal mensen met overgewicht neemt juist toe. Ruud de Wild belt hierover met Tanja Traag van het CBS.


Ongezonde levenstijl

Is dit goed of slecht nieuws? "Nou grotendeels is het natuurlijk goed nieuws. Het aantal rokers in Nederland daalt en ook het aantal mensen dat teveel alcohol drinkt neemt langzaam af", legt Tanja Traag uit. Op de lange termijn blijft het aantal mensen met overgewicht toenemen. “Ongeveer de helft van Nederland heeft overgewicht”, vertelt Traag. Volgens haar ligt dit niet per se aan de daling in rokers en drinkers, maar eerder aan de ongezonde levenstijl.

Preventieakkoord

"De reden dat we hier nog een keer naar gekeken hebben is omdat er een Preventieakkoord is voor 2040 waarin gegeven staat dat we het aantal rokers, alcoholverslaafden en het aantal mensen wat te dik is terug willen brengen", vertelt Traag. “Als we er nu naar kijken is er nog wel een aardig gat te dichten." Benieuwd hoe ze dit willen gaan oplossen? Check het hele gesprek hieronder: De Wild In de Middag

Luister elke werkdag naar De Wild in de Middag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
Delen