Terugblik: 'Nur Geträumt' live op Pinkpop 1983

Nena's hoogste stijger in de Top 2000

Op 24 maart is Nena jarig! We vieren dit met een live-uitvoering van ‘Nur Geträumt’.

Kort bestaan

Begin jaren 80 breekt de band Nena door met nummers zoals ’99 Luftballons’, ‘Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann’ en ‘Nur Geträumt’. Het bestaan van de band duurt relatief kort. Drie jaar na het uitbrengen van de laatste hit ’Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann’ gaat de band uit elkaar en gaat de frontzangeres, Gabriele Kerner, alleen door onder haar bijnaam Nena.

Nerveus

In de piekjaren van de band brengen ze een bezoek aan Nederland. Op maandag 23 mei 1983 staat de band geprogrammeerd op Pinkpop. Ze stonden daar naast andere grote namen zoals Simple Minds, Men At Work en Doe Maar. Vooraf aan het optreden heeft de band een kort interview met de Nederlandse pers. De zan vertelt dat ze zenuwachtig is: “Ik ben juist erg nerveus. Over een paar minuten begin ik te trillen. Het moeilijke is dat we overdag spelen en dat we geen lichtshow hebben. Alle mensen kunnen mij zien en andersom.”

De band Nena en Nena

In het interview wordt ook gevraagd naar de verwarring van de bandnaam. De bijnaam van de zangeres wordt vaak verward met de bandnaam. Beide namen zijn namelijk Nena. Volgens frontvrouw Gabriele ligt deze verwarring toch vooral bij de pers: “Alleen voor de pers is het moeilijk. Zij willen mij als frontvrouw voorop hebben en ja ik ben Nena, maar de band ook. Ik zou willen dat de hele band dezelfde aandacht krijgt en niet alleen ik,” aldus Nena.

Check hier de legendarische live video van ‘Nur Geträumt’ op Pinkpop in 1983:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Top 2000

Nena heeft drie noteringen in Top 2000. ’99 Luftballons’ op nummer 309, ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ op nummer 838 en ‘Nur Geträumt’ op nummer 1543.

Foto omslag: YouTube still

STER Advertentie
STER Advertentie