STER Advertentie


Nationale Week Zonder Vlees- Weekmenu in Gijs 2.0




wat inspiratie voor in de keuken

11 maart 2019 16:57

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees, maar wat eet je nou in zo'n week?


Koken maar!

Gijs vraagt de luisteraars lekkere vleesloze gerechten en bundelt deze samen in een 'Week Zonder Vlees- Weekmenu'. De tips stromen binnen en dit is het resultaat: 

Maandag tipt Peter:

Falafel, met sperzieboontjes en zoete-aardappel-friet

Dinsdag, het favoriete vega-gerecht van Francien:

Griekse moussaka met aubergine, courgette en linzen in plaats van gehakt

Woensdag eet ik het gerecht van Mark:

Chili SIN carne (dus Mexicaans, zonder vlees maar met veel bonen)!

Het donderdagrecept komt van Gijs Staverman:

MIJN salade met komkommer, tomaat, avocado, honing en balsamico-azijn

Vrijdag eten we het gerecht van Pim:

Indische tahoe telor: omelet met gebakken tahoe en een ketjap-pindasaus! Lekker met rijst en doperwtjes en een beetje sambal!

Arno vult de zaterdag in:

Spaghetti Aglio Olio  

En zondag is snackdag, dus combineren we de tips van Niek en Gijs:

Een patatje met en een kaassoufflé!



Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

STER Advertentie




Delen