STER Advertentie


Legendarisch Live: Sting met 'Fields Of Gold'
op het Internationale Songfestival van Viña del Mar

09 maart 2019 14:10

26 jaar geleden, op 9 maart 1993, is het album Ten Summoner’s Tales van Sting uitgebracht. Om dit te vieren kijken we terug op een legendarische live-uitvoering van het nummer ‘Fields Of Gold’ afkomstig van dat album."De wind bedreef de liefde met het veld."


- StingMetafoor

Het nummer ‘Fields Of Gold’ is letterlijk geïnspireerd op een veld van goud. Ten tijde van het schrijven heeft Sting net een nieuw huis gekocht, wat omringd is door gerst. De zon schijnt en de wind raast over het veld. Sting gebruikt dit beeld als metafoor voor de liefde: “De wind bedreef de liefde met het veld.” Hij vond dit een mooie gedachte en zo ontstond het idee voor ‘Fields Of Gold’.

Songfestival van Viña del Mar

Deze legendarisch live-versie is uitgevoerd op het internationale Songfestival van Viña del Mar in Chili in 2011. Dit songfestival is het belangrijkste van Latijns-Amerika en het grootste songfestival van het hele Amerikaanse continent. Het vindt plaats in een openluchttheater met een capaciteit van 15.000 mensen. Er is een competitie voor pop- en folkmuziek, afgewisseld met optredens van internationale gasten, zoals hier Sting. Hij doet een live-uitvoering van het nummer ‘Fields Of Gold’ samen met een grote groep muzikanten. 

Kijk hier naar het optreden: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Sting heeft vijf noteringen op zijn naam staan in de Top 2000. ‘Fields Of Gold’ op nummer 188, ‘Englishman In New York’ op nummer 196, ‘Shape Of My Heart’ op nummer 888, ‘Russians’ op nummer 904 en ‘Moon Over Bourbon Street’ samen met Brandford Marsalis op nummer 1469.

Foto omslag: YouTube still

STER Advertentie
Delen