The Fatal Flowers kondigt reünie aan

Terug naar de Amsterdamse school

Er komt een reünie van de legendarische Amsterdamse rockband The Fatal Flowers. Richard Janssen, oprichter, zanger en gitarist van de band, maakte dit vanmorgen bekend in Jan-Willem Start Op.

The Fatal Flowers maakte furore in de gitaarscene van de jaren 80 en kende met 'Younger Days' de grootste hit. Begin jaren 90 was de koek voor de muzikanten op, aldus Richard Jansen: "Het was een andere tijd in Nederland. We liepen tegen een plafond aan. We waren hele ambiteuze jonge honden en wilden altijd meer. Maar op een bepaald moment dachten we dat dat niet meer kon en toen zijn we allemaal onze eigen weg gegaan."

Terug op het podium

Na 29 jaar keert de Amsterdamse band nu dus terug op het podium. En dat hebben de fans vooral te danken aan Frank Satink, festivaldirecteur van Dauwpop. Hij opperde de reünie bij de bandleden. Het is dan ook zijn festivalpodium waar de première van de tour zal plaatsvinden. Daarna trekken de mannen het land in: "We gaan de hele maand juni door Nederland touren. We eindigen natuurlijk in Paradiso. Daar zijn we eigenlijk toch een beetje opgegroeid", aldus Jansen. De shows worden gespeeld met de laatste bezetting van de band. Fans hoeven volgens de zanger niet bang te zijn voor half werk voor het geld. Hij raadt de liefhebbers dan ook aan om te komen: "Ik denk dat het wel goed wordt."Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: archief

STER Advertentie
STER Advertentie