Prince is album van de week!

Het gloednieuwe album van Prince, Piano & A Microphone 1983 staat deze week in de spotlight

Het Album van de Week komt deze keer van Prince. Zijn nieuwe album Piano & A Microphone 1983 is vandaag uitgekomen en staat deze week in de spotlight. Je hoort extra veel werk van 'His Royal Badness' voorbij komen in de avondprogramma's op NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Het album Piano & A Microphone 1983 werd aangekondigd door de Prince Estate op wat Prince zijn 60ste verjaardag zou zijn geweest. Het album bevat niet eerder uitgebrachte cassette opnames van Prince op de piano in ‘83, samengevoegd tot 9 tracks van totaal 35 minuten.

De privé-repetities werpen een zeldzame blik op Prince zijn creatieve proces terwijl hij werkte aan nummers als 17 Days en Purple Rain, die beide pas in 1984 gereleased werden, een cover van Joni Mitchell’s A Case Of You, Strange Relationship, dat pas officieel uitkwam in 1987, International Lover en de nummers Wednesday, Cold Coffee & Cocaine en Why The Butterflies die verder in geen enkele andere vorm verschenen zijn. Het nieuwe album bevat tevens een bijzondere opname van de negentiende-eeuwse Spiritual Mary Don’t You Weep.

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

STER Advertentie
STER Advertentie